دانشگاه تهران
فروشگاه دانشجویان کلینک دانشگاهی تحقیق آماده جهت ارائه سمینار آماده پاورپوینت آماده پاورپوینت آماده جهت ارائه پرسشنامه تحقیقات عمرانی

اطلاعیه فروشگاه

متن اطلاعیه در وسط تمامی صفحات فروشگاه به نمایش درخواهد امد

بررسی تاثیر عوامل مختلف زراعی و ساختاری بر میزان کارایی انرژی برای کشت سیب زمینی

بررسی تاثیر عوامل مختلف زراعی و ساختاری بر میزان کارایی انرژی برای کشت  سیب زمینی

 

با فرمت قابل ویرایش word

 

تعداد صفحات : 22 صفحه

 

چکیده

منطقه غرب اصفهان (فریدن و فریدون شهر) از جمله مهم ترین مناطق تولید کننده سیب زمینی در کشور محسوب می شوند. در این پژوهش علاوه بر تعیین میزان مصرف انرژی برای کشت سیب زمینی به بررسی اثر عوامل مختلف زراعی همچون نظام زراعی و اندازه زمین های زراعی و همچنین عوامل ساختاری از جمله مالکیت زمین و مالکیت ماشین بر میزان کارایی انرژی پرداخته شده است. بدین منظور بین سیب زمینی کاران منطقه تعدادی پرسش نامه توزیع گردید. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که بیشترین سهم مصرف انرژی در محصول سیب زمینی مربوط به انرژی شیمیایی با متوسط 51 درصد (کود و به ویژه ازت) بوده و کمترین میزان سهم مصرف انرژی مربوط به انرژی بیولوژیک با متوسط 2 درصد (کارگر) بوده است. همچنین مشخص شد که اثر سطوح مختلف کشت (اندازه زمین) برای محصول سیب زمینی بر میزان کارایی (نسبت) انرژی در سطح یک درصد معنی دار می باشد به نحوی که با افزایش سطوح زیر کشت برای سیب زمینی از زیر یک هکتار به بالای 5 هکتار میانگین کارایی (نسبت) انرژی از 3/1 تا 08/2 افزایش یافت. با توجه به نتایج به دست آمده مشخص گردید که اثر نظام های مختلف زراعی بر میزان نسبت انرژی در سطح یک درصد معنی دار می باشد. همچنین مالکیت تراکتور و نوع تراکتور بر میزان انرژی سوخت مصرفی در هکتار دارای اثر معنی داری در سطح یک درصد بود. ترغیب و تشویق کشاورزان منطقه و ایجاد زمینه های لازم برای تشکیل تعاونی ها جهت استفاده از ماشین ها و ادوات از طریق سازمان جهاد کشاورزی استان و همچنین جایگزینی تراکتورهای فرسوده با سن بیشتر از 25 سال می تواند در افزایش کارایی و بهره وری انرژی موثر واقع گردد.

 

کلیدواژه: نسبت انرژی، سیب زمینی، مالکیت زمین، مالکیت ماشین، نظام زراعی

منابع و مراجع:

1- ارجمند، ا. و ع. حسن زاده قورت تپه، 1383، ارزیابی بیلان انرژی زراعت سیب زمینی در استان آذربایجان شرقی ، هشتمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران، شهید چمران اهواز.

2- کوچکی ، ع. ، م. حسینی و ح . خزایی. 1376، نظام های کشاورزی پایدار، انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد.

3- قهدریجانی، محمد. 1386. تعیین میزان مصرف انرژی برای تولید گندم و سیب زمینی در سطوح مختلف کشت در غرب اصفهان، پاییان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه تهران.

4- منصورفر، ک. 1376، روش های آماری، انتشارات دانشگاه تهران

5- معمار زاده ، ع. 1373. گزارش نهائی طرح بررسی اثر کود ازته توام با تراکم بوته بر میزان عملکرد محصول سیب زمینی ،وزارت کشاورزی ، سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی همدان.

6- مقصودی، ح. 1384، بررسی وضعیت پایداری کشت سیب زمینی در شهرستان فریدون شهر پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه تهران.

 

  1. 7. Darlington , D., 1997. What is efficient agriculture? Available at URL: http:// www.veganorganic .net/agri.htm
  2. 8. Ercolia, L., M. Mariottib, A. Masonib and E. Bonaria, 1999. Effect of irrigation and nitrogen fertilization on biomass yield and efficiency of energy use in crop production of Miscanthus. Field Crops Research , Vol 63. pp 68-81
  3. 9. Haj Seyed Hadi M.R. 2006. Energy Efficiency and Ecological Sustainability in Conventional and Integrated Potato Production . System.www.actapress. comPaperInfo. Aspx PaperID=23135
  4. 10. Kennedy S. Energy use in American agriculture. Sustainable Energy Term Paper 2000. 5/1/2000.
  5. 11. Kitani,O. CIGR, Handbook of agricultural engineering volume 5, Energy & Biomass Engineering.1998. ASAE publication
  6. 12. Mandal KG, Saha KP, Ghosh PK, Hati KM, Bandyopadhyay KK. Bioenergy and economic analysis of soybeanbased crop production systems in central India. Biomass Bioenergy 2002;23(5):337–45.

39(4):289-295.

  1. 13. Mrini M, Senhaji F. and Pimentel D. 2001. Energy analysis of sugar beet production under traditional and intensive farming systems and impacts on sustainable agriculture in Moroco. Journal of Sustainable Agriculture.; 20 (4): 5 – 28.

14- Ozkan, B., H. Akcaoz and F. Karadcniz, 2003. Energy requiremcnt and economic analysis of citrus production in Turkey, Energy Conversion and Management. Vol44.46-56

  1. 15. Ozkan B, Akcaoz H, Fert C. Energy input output analysis in Turkish agriculture. Renewable Energy .2004;29(1):39–51.
  2. 16. Pimentel, D. Energy inputs in production agriculture.1999. In: R.C. Fluck (Ed), Energy in Farm Production, Elsevier, Amsterdam, pp. 13 – 29.
  3. 17. Safa., M and Tabatabaeefar, A. 2002. Energy consumption in wheat production in irrigated and dry land farming . IN: Proc.Intl.Agric, Engg. Conf, Wuxi, China, Now, 28-30,2002.
  4. 18. Singh, G., S. Singh and J. Singh, 2004. Optimization of energy inputs for wheat crop in Punjab. Energy Conversion and Management, Vol. 45.pp 453-465
  5. 19. Uhlin H. Why energy productivity is increasing: an I–O analysis of Swedish agriculture. Agric Syst 1998;56(4):443–465.

 


اشتراک بگذارید:


پرداخت اینترنتی - دانلود سریع - اطمینان از خرید

پرداخت هزینه و دریافت فایل

مبلغ قابل پرداخت 2,200 تومان
عملیات پرداخت با همکاری بانک انجام می شود

درصورتیکه برای خرید اینترنتی نیاز به راهنمایی دارید اینجا کلیک کنید


فایل هایی که پس از پرداخت می توانید دانلود کنید

نام فایلحجم فایل
575_647913_5087.zip191.2k